Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Comitetul extraordinar va desfășura vineri la Comrat un miting pentru a cere executarea deciziilor Adunării Populare a Găgăuziei

22 noi. 2013,, 09:58   Societate
2421 0
Foto: gagauzinfo.md
Comitetul extraordinar al cetățenilor Găgăuziei va desfășura vineri, 22 noiembrie, la Comrat un miting, la care va cere Adunării Populare a Găgăuziei (APG) executarea deciziilor luate de aceasta săptămîna trecută.

Potrivit informaţiilor comunicate agenției "Infotag" de către membrul Comitetul extraordinar, președintele adjunct al Consiliului municipal Comrat, Vasili Neicovcen, vineri, după publicarea deciziilor APG în "Express canon" (jurnalul oficial al autorităților autonomiei –"I" ), vor intra în vigoare deciziile APG cu privire la demisia Comitetului executiv al autonomiei, precum și a başcanului Mihail Formuzal.

"Vineri vom cere executarea deciziilor legislativului Găgăuziei, în primul rînd, demisia lui Formuzal. Obligaţiile acestuia trebuie să le îndeplinească acum Natalia Zelenskaia, pe care a numit-o APG", a amintit el.

La rugămintea corespondentului "Infotag" de a numi scopul principal al mitingului convocat de CE, Vasili Neikovcen a declarat: "Ca să alungăm mafia din Găgăuzia ..."

APG a votat pentru demisia Comitetului executiv și a başcanului Găgăuziei la 15 noiembrie. Atunci protestatarii din centrul Comratului le-au cerut deputaţilor demisia imediată a lui Formuzal. Însă la votarea secretă, pentru demisia lui au optat 19 de deputați în loc de 24, în conformitate cu cerinţele legii locale. Cu toate acestea, APG a adoptat o hotărîre cu privire la demisia başcanului, pe care o aşteaptă să fie făcută publică vineri.

Comitetul executiv și başcanul Găgăuziei consideră că decizia APG cu privire la demisia lor este "ilegală" și intenționează să o conteste în instanța de judecată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?