X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Formuzal:"Înmormîntarea" PDM va începe în Găgăuzia

21 noi. 2013,, 02:35   Politică
8981 6
Foto: vfokuse.md
Guvernatorul Găgăuziei, Mihail Formuzal, care a acuzat anterior Partidul Democrat de tentativa de "lovitură de stat" în autonomie, prezice decesul formațiunii politice a lui Plahotniuc, " înmormîntarea", căreia va începe în Găgăuzia.

" Ca ofițer de artilerie, în ziua trupelor de rachete și artilerie, promit că înmormîntarea Partidului Democrat va începe în Găgăuzia", - a scris Mihail Formuzal pe pagina sa de pe una dintre rețelele sociale.

Anterior, pe site-ul oficial al bașcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal a făcut publică declarația în care a subliniat că acțiunile Partidului Democrat în Adunarea Populară a Găgăuziei, care vizează acapararea forțată a puterii în Comitetul Executiv, după eșecul cu demisia guvernatorului regiunii, nu sînt nimic altceva decît o încercare de "lovitură de stat " în autonomie.

De asemenea, pe 13 noiembrie, la un briefing la Chișinău, bașcanul, adresîndu-se către președintele nominal al Partidului Democrat, Marian Lupu, l-a chemat să "scape Moldova de "democrația" sa".

"În viitoarele alegeri ale Guvernatorului Găgăuziei, candidatul pe care l-ați numit soția politică preferată nu va primi postul rîvnit de el. Partidul dvs va primi de la poporul găgăuz nu voturi, ci urechile unui măgar mort", - a subliniat Formuzal.

Pe 15 noiembrie, Adunarea Populară a examinat inițiativa privind votul de neîncredere actualului bașcan Mihail Formuzal , care nu a fost susținută de numărul necesar de voturi ale membrilor Adunării Populare .

Demisia lui Formuzal a fost sprijinită de 19 din cei 20 de deputați care au luat parte la vot.

Pentru exprimarea votului de neîncredere șefului autonomiei sînt necesare 24 de voturi din 35 de membri ai corpului legislativ local.

Cu toate acestea, reprezentanții PDM au desemnat-o în calitate de inteimar pe reprezentanta lor, Irina Zelenskaya, care a făcut parte din Comitetul Executiv al Găgăuziei .

Vineri seara, reprezentanții militanți ai PDM au încercat să intre în cabinetul Guvernatorului Găgăuziei, cerîndu-i să părăsească sediul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?