Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Ministrul de Externe al Poloniei: Șansele de asociere Ucraina – UE mai mici de 50 %

21 noi. 2013,, 00:32   Externe
2264 1
Foto: obozrevatel.ua
Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că șansele de semnare a unui acord de asociere Ucraina – UE se reduc, transmite "Radio Polonia".

Șeful serviciului diplomatic polonez le evaluează la mai puțin de 50 % . Ministrul a adăugat că autoritățile ucrainene a făcut ceea de ce el a avertizat, adică a amînat deciziile majore pînă în ultimul moment.

Acest lucru, consideră el, dovedește faptul că Kievul cu greu rezistă presiunii din partea Rusiei.

"Armenia a cedat deja acestei presiuni, Ucraina ezită. Dar Ucraina a comis erori semnificative în acest proces. Prin urmare, cred că șansele semnării acordului la Vilnius sînt mai mici de 50 la sută ", - a declarat ministrul .

Sikorski a adăugat că summit-ul de la Vilnius, programat pentru 28 – 29 noiembrie, nu va fi amînat deoarece Georgia și Republica Moldova sunt pregătite să parafeze Acordul de asociere cu UE.

Ministrul polonez a menționat că Kievul a făcut multe pentru a se apropia de standardele europene, în special, au fost eliberați din închisoare cîțiva politicieni, dar conducerea UE consideră că, în situația actuală Acordul de asociere nu poate fi semnat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?