Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Sondaj: 43% din cetățeni consideră că în interiorul coaliției de guvernare din nou vor apărea certuri

19 noi. 2013,, 14:05   Politică
3029 1
Foto: noi.md
Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău a prezentat astăzi rezultatele unui nou barometru socio-politic. Printre întrebările adresate respondenților se numără și cea cu privire la perspectiva actualei Coaliţii de Guvernare Pro-Europeană. Astfel, întrebați dacă consideră că în interiorul coaliţiei vor apărea din nou certuri, 43 la sută din respondenți au declarat că da, în timp ce 21 la sută au răspuns negativ, iar 36 la sută din cei intervievați nu au dorit să răspundă sau au declarat că nu știu.

Totuși, deși sînt pesimiști în legătură cu certurile din coaliție, 49 la sută din respondenți cred că această coaliţie îşi va duce mandatul pînă la alegerile din 2014. În același timp, 22 la sută susțin contrariul, iar 29 % nu au dorit să răspundă sau au declarat că nu știu.

Totodată, 43 la sută din respondenți consideră că soarta acestei coaliţii depinde de progresele pe care le va înregistra țara pe calea integrării în Uniunea Europeană, în timp ce 24 la sută au răspuns negativ la această întrebare.

Menționăm că la începutul acestui an, Alianța pentru Integrare Europeană, care era formată din PLDM, PDM și PL, s-a destrămat după denunțarea acordului de către PLDM.

În luna mai curent a fost creată Coaliția de Guvernare Pro-Europeană, din care nu mai face parte PL, condus de Mihai Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?