X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Mass-media: Japonia ar putea dispărea de pe harta Pamîntului

19 noi. 2013,, 19:00   Externe
15536 0
Foto: topnews.ru
Potrivit experților, Centrala Nucleară de la Fukushima nu va rezista unui nou cutremur puternic.

Potrivit publicaţiei străine Huffington Post Canada, s-ar putea ca în timpul apropiat Japonia să fie ştearsă de pe harta lumii.

În acest caz va trebui să fie evacuaţi toți locuitorii coastei de vest a Americii de Nord. În articol publicația se bazează pe prognoza unui expert canadiano-japonez în ecologie, David Suzuki, care descrie consecințele posibile ale unui nou cutremur în Japonia, cu o magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter.

În comunicatul său, expertul a declarat că starea jalnică a Centralei Nucleare de la Fukushima, ameninţă Japonia cu un dezastru terifiant. "Fukushima reprezintă un tablou ameninţător, pe care vi l-aţi putea imagina cu greu", a afirmat el.

"Cel de-al patrulea reactor al Centralei Nucleare Fukushima a fost deteriorat într-atît de mult, încît în cazul unui nou cutremur, odată ce barele de combustibil vor intra în contact cu aerul, Japonia îşi va găsi sfîrşitul, iar întreaga populație a coastei de vest a Americii de Nord va trebui să fie evacuată", a spus expertul citat de BFM.ru.

Omul de știință presupune că riscul unui nou seism cu o magnitudine de peste 7 grade în următorii trei ani este de 95%.

În plus, cercetătorul acuză Guvernul Japoniei cum că acesta subestimează intenţionat dimensiunea reală a dezastrului de la staţia atomică, refuzînd, în zadar, să beneficieze de asistență internațională pentru normalizarea situației la centrala nucleară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?