X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Cele două cutii negre au fost descoperite; versiunea unui atentat - exclusă

18 noi. 2013,, 13:30   Externe
2414 0
Foto: dni.ru
Echipele de anchetatori ruși au găsit luni cele două cutii negre ale aeronavei Boeing 737 prăbușite duminică, după care a explodat, în timpul aterizării pe aeroportul din Kazan - centrul administrativ al Republicii Tatarstan (componentă a Federației Ruse). Nu au existat supraviețuitori în urma accidentului, decedînd toți cei șase membri ai echipajului și 44 de pasageri, relatează agenția rusă de presă Ria Novosti.

Anchetatorii iau în considerare cinci versiuni ale accidentului, dar au exclus din start posibilitatea unui atentat. 'Poate fi o eroare de pilotaj, o defecțiune tehnică, combustibilul de slabă calitate, condițiile meteorologice nefavorabile sau o eroare a turnului de control', a indicat ministrul rus al transporturilor Maxim Sokolov.

Autoritățile ruse indicaseră anterior două posibile cauze ale prăbușirii avionului — o defecțiune la bord sau o eroare de pilotaj.

'Atît timp cît Comitetul Interstatal pentru Aviație nu și-a încheiat activitatea, cred că toate cele cinci versiuni sînt viabile și vor fi analizate în continuare', a indicat ministrul rus al transporturilor. El a exclus un atentat la bordul aparatului de zbor care venea de la Moscova. 'Ancheta nu a identificat printre cauzele posibile varianta unui atentat terorist', a subliniat oficialul rus, indicînd că anchetatorii nu au reușit încă să stabilească înălțimea de la care avionul a căzut. Decodarea cutiilor negre urmează să determine cu exactitate acest aspect.

Compania aeriană 'Tatarstan' insistă că piloții săi erau extrem de calificați, excluzînd o eroare de pilotaj.

Printre victimele accidentului aerian, produs duminică în Tatarstan, se numără fiul președintelui Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, directorul filialei locale a FSB, Aleksandr Antonov, și soția unui cunoscut comentator sportiv rus, Roman Skvorțov, de la postul de televiziune Rossia-2.

Președintele Tatarstanului a decretat luni, 18 noiembrie, zi de doliu la nivel regional, în memoria victimelor accidentului aviatic produs duminică la Kazan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?