Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Uniunea Europeană a schimbat regulile de acordare a azilului politic

18 noi. 2013,, 02:01   Externe
4223 0
Foto: antiatom.ru
Curtea Europeană a Drepturilor Omului ( CEDO ) a schimbat una dintre regulile fundamentale de acordare a azilului politic în Uniunea Europeană în favoarea petiționarului. Acum, intrarea ilegală într-unul dintre statele membre ale UE nu mai înseamnă că cererea migrantului sau refugiatului va fi respinsă în mod automat, relatează dw.de.

Pe 14 noiembrie 2013 CEDO a stabilit de asemenea, că cererile refugiaților pot fi examinate nu numai în țara membră a UE în care au venit. În anumite condiții o cerere trebuie să fie examinatî de orice altă țară din UE care va primi documentele pentru acordarea de azil, relatează Reuters.

De exemplu, în cazul în care în țara de destinație a solicitantului i se aplică un tratament nedemn, dacă sînt relevate nereguli semnificative în gestionarea documentelor sau nu se asigură condițiile necesare pentru admiterea finală, altă țară din UE este obligată să ia în considerare cererea sa.

Precedentul pentru această decizie a fost stabilit de un cetățean iranian, care în 2007 a fugit cu documente false în Grecia, iar de acolo în Germania, unde se aflau membrii familiei sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?