X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Oamenii de cultură, supărați pe autorități: Majorările de salarii sînt insuficiente

15 noi. 2013,, 17:50   Societate
4294 0
Foto: noi.md
Vestea despre majorarea, din 2014, a salariilor angajaților caselor de cultură, dar și ai muzeelor, a fost primită cu dezamăgire de către oamenii de cultură. Directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Mihai Ursu, susține că majorarea de 20 la sută este neînsemnată, făcînd referire la faptul că salariile angajaților din domeniul culturii sînt printre cele mai mici din țară.

“Muzeologii au cele mai mici salarii din țară. O majorare de doar 20 la sută este prea puțin, în condițiile în care salariul lucrătorilor noștri variază între 1200 și 1600 de lei. E un salariu sub orice nivel, care nu-ți permite să exiști, ci ajunge doar pentru achitarea serviciilor comunale. Cînd colegii de peste hotare ne întreabă ce salarii avem și le răspundem – 100 de dolari, ei ne întreabă – pe oră? Se arată nedumeriți cînd le spunem că primim acest salariu pe lună”, a spus Mihai Ursu.

Precizăm că Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a anunțat recent că, începînd cu 1 ianuarie 2014, conducătorii caselor de cultură, ai căminelor culturale și cluburilor, precum și personalul de conducere și de specialitate din muzee, vor beneficia de salarii mai mari cu 20 la sută. Salariile urmează a fi majorate prin stabilirea sporului pentru înaltă competență profesională și intensitate a muncii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?