Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Dispecerat comun pentru apelurile de urgență în nordul țării

17 noi. 2013,, 08:30   Societate
3936 0
Foto : livejournal.com
Raioanele din nordul țării vor avea un dispecerat comun pentru recepționarea apelurilor de urgență, anunță Ministerul Sănătății. Dispeceratul centralizat își are sediul în municipiul Bălţi, la Staţia Zonală Asistență Medicală de Urgență „Nord”.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, dispeceratul va recepționa apelurile parvenite din 11 raioane de nord ale republicii, mai exact din Briceni, Donduşeni, Drochia, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Ocniţa, Rîşcani, Sîngerei și Soroca.

Apelurile vor fi înregistrate într-o bază de date pentru redistribuirea mai efectivă a echipelor de salvare către pacienţi.Convorbirile telefonice parvenite de la populație vor fi înregistrate pentru a exclude, din start, anumite neclarități privind datele solicitantului.

Precizăm că introducerea unui dispecerat comun pentru apelurile de urgență este prevăzută în Programul Naţional de dezvoltare a asistenţei medicale de urgenţă pentru anii 2011 – 2015.În prezent, un asemnea mecanism este implementat în substaţiile de asistenţă medicală Urgentă din Edineţ, Sîngerei și Soroca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?