Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Ex-ministru: Declarațiile PCRM privind livrarea de armament Libiei sînt nefondate

14 noi. 2013,, 17:36   Societate
3993 1
Foto: noi.md
“Cu cît e mai gogonată minciuna, cu atît îi cazi pradă mai ușor”. Așa a comentat fostul ministru al apărării, Valeriu Pleșca, declarația comuniștilor precum că Moldova ar fi vîndut arme Libiei. Fostul oficial califică acuzațiile comuniștilor drept nefondate, din cauză că nu au fost prezentate anumite documente care să confirme spusele membrilor PCRM.

“Nu sînt avocatul actualei guvernări, dar comuniștii vin cu acuzații nefondate. Vînzarea armelor este o procedură internațională, definitivată, controlabilă. Pentru ca să propui armament, trebuie să prezinți certificatul final. Nu pot fi vîndute echipamente din stocul armatei fără acest certificat”, a spus Pleșca.

Potrivit lui, comuniștii trebuiau să facă o interpelare la comisia specială a parlamentului și să ceară anumite explicații pe marginea acestui caz, înainte de a aduce aceste acuzații.

Amintim că ieri membrii PCRM au declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că dețin noi detalii în cazul vînzării armamentului din dotarea Forțelor Armate ale Republicii Moldova.

Potrivit comuniștilor, Ministerul Apărării a transmis armament teroriștilor islamiști din Libia. În acest sens, comuniștii solicită Comisiei de anchetă în legătură cu vînzarea armamentului din dotarea Forţelor Armate să-și reînceapă activitatea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?