X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Ostalep: Acordul de asociere a RM-UE va avea consecințe serioase pentru Transnistria

13 noi. 2013,, 16:16   Societate
4675 0
Foto: noi.md
Politica nechibzuită a autorităților moldovenești față de populația propriei țări nu poate să nu aibă consecințe și asupra Transnistriei. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de fostul viceministru al afacerilor externe și integrării europene al R. Moldova, Valeriu Ostalep, solicitat de NOI.md să comenteze declarația viceprim-ministrului Federației Ruse, reprezentantului special al președintelui FR în Transnistria, Dmitri Rogozin, care a spus că semnarea Acordului de asociere a Republicii Moldova cu UE ar putea duce la "dezghețarea" conflictului transnistrean.

”Acțiunile autorităților noastre sînt condamnate chiar la Chișinău, pe malul drept al Nistrului, nemaivorbind de malul stîng. Referindu-se la acest fapt, Rogozin are în vedere acțiunile pe care autoritățile de la Chișinău le întreprind pe ascuns, fără a explica propriului popor unde este dus și ce se va întîmpla cu el.

Dacă va fi creată zona de comerț liber, care se sfîrșește la Nistru, în mod evident, asta va escalada situația de tensiune și problemele de ordin social și economic. Iar la ce duce escaladarea interesului economic și social, în cazul în care pe același teritoriu există grupuri aflate pe poziții diferite? Trebuie de recunoscut că există asemenea politicieni stupizi ca Leancă, care își rezolvă propriile sarcini, despre care tot vorbește în ultimul timp: unirea cu România în cadrul UE, scoaterea din Constituție a denumirii limbii ș.a.m.d. Bineînțeles, toate acestea vor avea consecințe legate de această regiune. Este clar că acolo vor fi încălcate drepturile cetățenilor. Dacă aici, în Moldova, este un regim economic, iar acolo altul, iar autoritățile celor două regiuni nu contactează, la ce poate duce lipsa dialogului și tensionarea situației în domeniul economic? Nu vreau să afirm că va duce la un conflict armat și ciocniri, însă, fără îndoială, nu este în favoarea noastră și vor avea de suferit toți”, a conchis Ostalep.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?