X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PCRM acuză guvernarea că a transmis armament din Moldova teroriștilor islamiști (VIDEO)

13 noi. 2013,, 13:23   Politică
4200 4
Foto: noi.md
Membrii Partidului Comuniștilor acuză autoritățile din Republica Moldova că au transmis armament din dotarea Forțelor Armate ale Republici Moldova, teroriștilor islamiști din Libia. Despre aceasta au declarat în cadrul unei conferințe de presă deputații comuniști Grigore Petrenco și Alexandr Petcov, care susțin că dețin dovezi în acest sens.

Potrivit lui Petcov, una dintre dovezi este că aeronava care a aterizat la 12 septembrie 2011 pe aeroportul din Chișinău vine din orașul Benghazi din Libia. Ulterior, aceasta a decolat pe aeroportul din Mărculești, de unde a transportat circa 50 de tone de armament. Atunci o comisie parlamentară care a investigat această situație a constatat că ministrul apărării, Vitalie Marinuța, a vîndut muniții Armeniei fără permisiunea guvernului și fără a organiza o licitație.

Astăzi însă deputatul Alexandr Petcov susține că nu există dovezi care ar demonstra că armamentul a fost transmis Armeniei, însă există mai multe dovezi care demonstrează că armamentul a ajuns la teroriștii islamiști din Libia. Potrivit lui, de fapt, partenerii cu care au avut de a face autoritățile din Moldova sînt implicați în transportarea armelor extremiștilor din Libia în timpul războiului din regiune.

“Conform unui raport prezentat de ONU, anume în această perioadă, 11-12 septembrie 2011, aeronava care a aterizat în Moldova pe 12 septembrie a efectuat trei zboruri pe traseul Tirana-Benghazi, deviind de la traseul stabilit anterior. Foarte întîmplător, același avion cu același număr de bord s-a aflat în Moldova”, a remarcat Petcov.

În aceste condiții fracțiunea PCRM solicită ex-premierului Vlad Filat, prim-ministrului Iurie Leancă, care atunci era ministru de externe, ministrului apărării, Vitalie Marinuța, să ofere explicații pe marginea acestui caz și să-și dea demisia de onoare.

Deputații comuniști susțin că vor purta discuții cu mai mulți diplomați din SUA pentru a raporta situația respectivă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?