X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Grupare criminală specializată în migrația ilegală, anihilată de SIS

13 noi. 2013,, 12:42   Societate
5137 0
Foto: elldor.info
Serviciul de Informații și Securitate a anihilat o grupare criminală specializată în recrutarea etnicilor din statele Orientului Apropiat, aflaţi în tranzit prin teritoriul Republicii Moldova. Operațiunea a fost efectuată în comun cu Secţia executare a urmăririi penale în cauze de criminalitate organizate şi excepţionale a Procuraturii Generale.

Potrivit SIS, cetățenii străini erau transportați ilegal în diferite țări ale Uniunii Europene, în schimbul sumei de 5000 de dolari de persoană. Etnicii erau transbordați prin intermediul unui culoar de tranzit internaţional organizat clandestin pe axa Turcia-Ucraina-Republica Moldova, destinaţia finală fiind statele UE. În acest sens, membrii grupării ofereau garanţii aparente pentru înfăptuirea tranzacţiilor de transbordare a cetățenilor străini.

Operațiunea de anihilare a grupării s-a desfășurat în mai multe raioane ale republicii. Făptaşii canalului ilicit de migraţiune au fost arestaţi recent și urmează să compară în fața instanței de judecată, anunță reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?