X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

CNP: Mai multe companii de stat riscă să fie privatizate ilegal

13 noi. 2013,, 12:06   Societate
4197 4
Foto: tribuna.md
Un șir de companii strategice ale statului, printre care ”Tutun-CTC”, ”Circul din Chișinău”, ”Moldtelecom”, ”Fabrica de sticlă” și ”AIR Moldova” sînt propuse astăzi spre privatizare pe agenda de lucru a guvernului. Consiliul Național pentru Participare consideră că proiectul de hotărîre este insuficient pregătit și trebuie amînat pentru o altă ședință, transmite NOI.md.

Președintele CNP, Sergiu Ostaf, susține că ar trebui să existe o supraveghere mai bună din partea parlamentului asupra acestei hotărîri. ”Într-adevăr, dacă privatizarea este făcută într-un mod inteligent, ar putea să creeze industrii și piețe mult mai concurențiale și să aducă investiții suplementare, însă este important să respectăm în acest proces normele de privatizare”, a subliniat Ostaf.

Sergiu Ostaf spune că în acest caz nu au fost respectate cerințele de transparență și de procedură. ”Nu s-a respectat termenul de trei săptămîini pentru a discuta acest subiect. El a apărut pe agenda guvernului abia ieri după ora 15.00, cînd trebuia să fie prezentat cu 3 zile înainte. De asemenea, perioadele de timp privind contractarea consultanților și gestionarea de către consultanți a acestui proces sînt prea mici. Spre exemplu, se aloca doar 60 de zile pentru a gestiona acest proces, cînd noi considerăm că ar trebui o perioadă de timp de la 3 la 6 luni”, a menționat președintele CNP.

Mai mult decît atît, CNP susține că proiectul de hotărîre conține o clauză precum că toate proiectele de privatizare a acestor companii să fie votate la pachet. ”Sînt șapte loturi diferite cu domenii foarte diferite de activitate. Probabil că aici există o presiune de ordin politic asupra adoptării acestei decizii”, a adăugat Ostaf.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?