X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Oamenii de afaceri îl roagă pe Ianukovici să amîne Asocierea

13 noi. 2013,, 02:31   Externe
5360 5
Foto: obozrevatel.ua
Deputatul poporului Valentin Landik în cadrul întîlnirii președintelui Viktor Ianukovici cu reprezentanții Uniunii ucrainene a Industriașilor și Antreprenorilor și Federația Sindicatelor din Ucraina, a vorbit despre problemele cu exporturile către țările membre ale Uniunii Vamale.

"Astăzi avem probleme mari cu Rusia, Kazahstanul, unde livrăm peste 50 % din producție", - a spus el.

Potrivit lui Landik, această situație este legată de politica vamală a Ucrainei și Rusiei, precum și de normele OMC. El a menționat că produsele ucrainene ar putea deveni necompetitive ca urmare a semnării acordului de asociere cu Uniunea Europeană, deoarece în acest caz, volumul de export al mărfurilor ucrainene în țările Uniunii Vamale va fi limitat.

"Dacă este posibil, să amînăm semnarea pentru un an. Dați-ne posibilitatea de a ne pregăti, dați-ne posibilitatea de a achiziționa echipamente. Aceasta este o mare rugăminte, nu numai a mea, aceasta este marea rugăminte a industruașilor," - a sugerat alesul poporului.

La summit-ul "Parteneriatului Estic" de la Vilnius din 28-29 noiembrie autoritățile ucrainene intenționează să semneze un acord de asociere cu UE. Pentru îndeplinirea condițiilor acordului Ucraina ar trebui, în special, să opereze o serie de modificări legislative, dintre care nu toate au fost adoptate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?