X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4028

Locuitorii Găgăuziei cer demisia bașcanului Mihail Formuzal (VIDEO)

12 noi. 2013,, 15:26   Societate
4849 1
Foto: moldnews.md
Comitetul de urgență al cetățenilor Găgăuziei cere demisia lui Mihail Formuzal din funcția de bașcan al autonomiei. Declarația a fost făcută de membrii comitetului în cadrul unei conferințe de presă. Unul dintre liderii comitetului, Vasile Neicovcen, a declarat că, din cauza lui Formuzal, în Găgăuzia, de șapte ani continuă dezmățul.

”Nu mai putem răbda fărădelegile bașcanului, care se consideră în Găgăuzia adevărul în ultimă instanță și face ce vrea. Cerem demisia lui și neapărat vom obține acest lucru”, a subliniat Neicovcen.

Potrivit sursei citate, comitetul a fost constituit la mitingul din 7 noiembrie și optează pentru demisia bașcanului. Comitetul intenționează să organizeze vineri, 15 noiembrie, un nou miting.
”E drept că din circumstanțe stranii, în aceeași zi și în aceeași piață din centrul Comratului, este preconizat încă un miting. Se vede că cineva dorește să provoace confruntări. Nu vom admite acest lucru și ne vom atinge scopurile”, s-a arătat convins Neicovcen.

Membrii comitetului au atenționat că dacă Formuzal nu va demisiona benevol, ei vor iniția o moțiune de cenzură în acest sens prin intermediul Adunării Populare.

”Înțelegem că pînă la alegeri a rămas un singur an, dar nu mai putem suporta fărădelegile comise de Formuzal”, a conchis Neicovcen.

Amintim că pe 7 noiembrie, la Comrat s-a desfășurat un miting în favoarea demisiei bașcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?