X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Conducerea Chişinăului declară război companiilor de publicitate stradală

11 noi. 2013,, 15:21   Societate
3561 2
Foto: noi.md
Primăria oraşului Chişinău a început lupta cu companiile specializate în plasarea publicităţii pe străzi. Despre aceasta a comunicat luni, în cadrul şedinţei operative, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el şi-a exprimat indignarea în legătură cu faptul că unui număr de 14 companii care nu au achitat taxa pentru plasarea publicităţii le-au fost prelungite licenţele pînă în 2016.

Edilul a solicitat "să fie demarată o investigaţie internă pentru a depista cum aşa ceva a fost posibil. Licenţele să nu fie prelungite şi să fie demontate toate panourile publicitare din oraş".

"Lupta va fi una grea. Dacă s-a ajuns ca proprietarii panourilor publicitare să conteste în sălile de judecată taxele locale, atunci le este indiferent de ce spun şi care sînt deciziile luate de Consiliul municipal. Într-un stat normal proprietarii firmelor demult ar fi stat în închisori", consideră acesta.

În marte Consiliul municipal Chișinău a decis să majoreze taxele pentru anumiţi agenţi economici, printre care sînt şi companii care se ocupă cu plasarea publicităţii pe străzi şi care au refuzat să achite taxele stabilite, contestînd decizia în instanţa de judecată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?