X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Pierderi de peste 100 de milioane de lei în bugetul Chișinăului pentru 2014

11 noi. 2013,, 12:13   Societate
2221 0
Foto: noi.md
Direcția finanțe a Primăriei Chișinău a anunțat astăzi că bugetul local pentru anul viitor va înregistra pierderi de peste 100 de milioane de lei. Respectiv, banii alocați pentru investiții ar putea să se reducă cu pînă la 50 de milioane de lei, transmite NOI.md.

Această situație este cauzată de aplicarea noii Legi a finanțelor publice locale din ianuarie anul viitor. ”Partea de venituri va constitui 2,6 miliarde de lei, iar partea de cheltuieli va constitui 2,7 miliarde de lei. Suburbiilor le vor fi alocate în total 64 de milioane de lei. Jumătate dintre ele vor beneficia de cîte 3 milioane de lei, iar altă jumătate – sub 3 milioane de lei. Doar unele vor primi pînă la 10 milioane de lei. Estimăm că cifra investițiilor se va diminua cu 50 de milioane de lei”, a precizat șefa Direcţiei finanţe, Veronica Herţa.

În aceste condiții, Veronica Herța susține că urmează a fi reduse investiţiile pentru mai multe subdiviziuni printre care Direcţia construcţii capitale, Direcţia arhitectură şi Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?