X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Cum apreciază oamenii nivelul de trai din R. Moldova (VIDEO)

9 noi. 2013,, 10:30   Societate
7045 0
Foto: noi.md
Un sondaj prezentat zilele acestea de către Asociația Sociologilor și Demografilor arată că 62% dintre respondenţi consideră că evenimentele din interiorul ţării se desfăşoară într-o direcţie incorectă, 18% – într-o direcţie corectă și alte 20% – nu ştiu, transmite NOI.md.

Mai mult, 66% dintre persoanele chestionate consideră că reformele din ţara noastră nu sînt eficiente şi doar 16% le apreciază pozitiv. Respondenţii consideră că politicile statului ar satisface necesităţile majorităţii cetăţenilor, dacă ele s-ar realiza cu adevărat, și nu doar pe hîrtie.

Cel mai mult alarmează populaţia problemele ce țin de creşterea preţurilor la produsele alimentare și la serviciile comunale – 73%, sărăcia, salariile şi pensiile mici – 69% și corupţia funcţionarilor – 31%. Prin urmare, aproape 7 respondenţi din 10 au specificat că tema prețurilor este actuală pentru ei.

Populaţia este derutată şi de raportul dintre cei bogaţi și săraci. Numai 1% din cei chestionați s-au autoidentificat drept oameni foarte bogaţi, 13% – înstăriţi, dar care nu-și permit procurarea obiectelor de lux, 48% – nevoiți să facă economii, 23% – duc lipsa celor necesare, 11% – se află la limita supravieţuirii, 4% – foarte săraci.

Totodată, 60% dintre respondenţi se arată satisfăcuţi de posibilitatea de a fi informaţi corect din presă, 45% – de posibilitatea de a-şi exprima liber opiniile și 40% – de a avea acces la educaţie şi servicii de sănătate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?