X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Nina Ștanski despre ratarea soluționării conflictului dintre Chișinău și Tiraspol

8 noi. 2013,, 03:54   Politică
14318 26
Foto: moldnews.md
Transnistria și Republica Moldova nu au fost niciodată atît de aproape de adoptarea unei decizii politice comune ca în noiembrie 2003, - a declarat pretinsul ministru al afacerilor externe de la Tiraspol, Nina Ștanski.

Comentînd pentru agenția "Infotag" cu privire la aniversarea a 10 ani de la eșuarea semnării "Memorandumului Kozak", ea a spus că "aceasta este deja istorie, care precum se știe nu tolerează starea de spirit conjunctiv".

"Consider că această pagină a relațiilor noastre este deja întoarsă, devenind, într-o anumită măsură, un punct fără de întoarcere" , - a declarat reprezentantul politic al Transnistriei la negocierile în formatul "5 +2".

Ea a reamintit că, în 2005, conducerea Republicii Moldova "s-a angajat pe o cale a deciziilor unilaterale, iar legea adoptată atunci, care a definit statutul Transnistriei, a fost o mărturie clară a abordării care urma să se aplice pe viitor".

"Din păcate, autoritățile Republicii Moldova au păstrat practica acțiunilor unilaterale. Sperăm că în viitor vom fi capabili să construim relații sănătoase, pragmatice și de bună vecinătate între Transnistria și Moldova", - a concluzionat Ștanski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?