X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

O hartă interactivă prezintă toate exploziile nucleare pe Pămînt (VIDEO)

8 noi. 2013,, 03:35   Ştiinţă şi IT
4787 0
Foto: fototelegraf.ru
Artistul și cercetătorul japonez Isao Hashimoto a creat o animație video care prezintă toate testele nucleare effectuate pe Pămînt în perioada 1948 - 1998.

Cele 2.053 de explozii nucleare încep cu primul test al Proiectului Manhattan, numit Trinity, dar nu sînt incluse și presupusele teste efectuate de Coreea de Nord între anii 2006 şi 2009, potrivit Huffington Post.

La începutul videoclipului, exploziile sînt destul de rare, dar pe măsură ce ne apropiem de sfîrşitul anilor '50 acestea se intensifică, atingînd "punctul culminant" în 1962, cînd au avut loc peste 100 de explozii nucleare.

Bombele nucleare erau explodate la suprafața pămîntului, sub apă, sub pămînt și chiar în spațiu. Unele explozii se realizau pentru testarea armelor nucleare, altele - în așa-numite "scopuri pașnice" pentru explorare seismică, stingerea incendiilor în sondele de petrol și de gaze etc. Asemenea explozii erau parcticate de SUA și URSS.

În timpul animației, spectatorii pot vedea, în partea dreaptă a ecranului, numărul exploziilor şi cine a organizat fiecare test, iar la final sînt indicate locurile unde fiecare țară deținătoare de arme nucleare a efectuat testele respective.

Este de remarcat faptul că Isao Hashimoto a realizat filmulețul în urmă cu trei ani, dar o adevărată popularitate acesta a căpătat doar acum: la momentul de față a adunat peste 3 milioane de vizualizări pe Internet.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?