Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4025

Bărbatul care a ascuns operele confiscate de naziști în valoare de 1 miliard de euro ar putea ști unde este "A OPTA MINUNE A LUMII" (FOTO)

7 noi. 2013,, 19:30   Externe
4462 0
Foto: 24smi.org
Știrea despre descoperirea a 1.500 de opere de artă confiscate de naziști a făcut înconjurul lumii. Cazul se dovedește a fi chiar mai interesant decît se credea.

Bărbatul de 79 de ani care ținea ascunse operele estimate la peste un miliard de euro susține că știe unde se află "camera de chihlimbar", strălucitorul salon din Palatul Ecaterina, Sankt Petersburg, dispărut fără urmă în anii '40.

Supranumit "a opta minune a lumii", salonul i-a fost dăruit de regele Prusiei Friedrich Wilhelm al II-lea aliatului său, ţarul Petru cel Mare, în 1716. Experţii au estimat că cele şase tone de ambră galbenă adăpostite în mirificul salon valorează între 215 şi 300 de milioane de dolari.

După al Doilea Război Mondial, Camera de Chihlimbar a dispărut fără urmă.

Cornelius Gurlitt, fiul unui comerciant cu obiecte de artă din München, care a ținut ascunse operele de artă, susține că știe ce s-a întîmplat cu această comoară care a dispărut fără urmă după al Doilea Război Mondial.

"A zis mereu că știe unde este Camera de Cleștar. Vrea să facă public locul, dar numai înainte de a muri", a declarat o rudă a bărbatului pentru Daily Mail.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?