Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Schimbări majore în TOP 50 cei mai influenți politicieni (VIDEO)

5 noi. 2013,, 12:55   Politică
4770 1
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, și președintele parlamentului, Igor Corman, se plasează în ordinea consecutivității pe primele trei locuri în TOP 50 cei mai influenți politicieni ai lunii octombrie. Studiul elaborat de către Institutul de Analiză și Consultanță Politică ”Politicon”, a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

În continuare, pe locurile 4 și pînă la 10 s-au clasat ministrul afacerilor externe și integrării europene, Natalia Gherman, în scădere cu o poziție, urmată de șeful statului, Nicolae Timofti, în creștere cu două poziții, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în creștere cu 4 poziții, liderul comunist Vladimir Voronin, în scădere cu două poziții.

În același timp, pe poziția a 8-a s-a clasat liderul PDM, Marian Lupu, care a crescut în această lună cu 11 poziții, în luna septembrie clasîndu-se pe locul 19. “Ultimele evenimente care au fost în octombrie, inclusiv inițiativa privind inițierea evenimentului din trei noiembrie, care a avut un ecou mediatic foarte puternic, l-a readus pe această poziție”, a constatat Anatol Țăranu, directorul institutului ”Politicon”.

O creștere semnificativă în top o are și prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, care s-a clasat pe locul 9, în creștere cu 11 poziții. „Plecarea domnului Plahotniuc din parlament nicidecum nu a influențat asupra activității sale politice”, a remarcat Țăranu.

În același timp, pe locul 10 se află ministrul economiei, Valeriu Lazăr.

Nu se mai regăsește în TOP 10, timp de două luni, liderul PL, Mihai Ghimpu, care s-a clasat în Top 20, fiind depășit chiar de liderul reformatorilor-liberali Ion Hadârcă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?