Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Scandal de proporții în conducerea partidelor de guvernare

5 noi. 2013,, 01:31   Politică
10923 2
Foto: mpinteractiv.ro
Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Democrat din Moldova se confruntă cu scandaluri mari în rîndul conducătorilor acestora, care nu pot împărți ”laurii” guvernării.

Rezultatele certurilor între liderii din cele două formațiuni au putut fi văzute la mitingul proguvernamental din 3 noiembrie, cînd la două persoane de prim rang din conducerea statului li s-a refuzat să vorbească în cadrul manifestării.

Surse din Partidul Democrat din Moldova au declarat pentru agenția OMEGA că președintele Parlamentului, Igor Corman (PDM) și Prim-ministrul, Iurie Leancă (PLDM), au planificat să iasă cu discursuri în fața mulțimii, dar au fost refuzați de liderii formațiunilor. Motivul declarat a fost deficitul de timp pentru șefii de partide, Marian Lupu și Vladimir Filat.

”Cei care au urmărit desfășurarea mitingului, au observat că la finalul acestuia moderatorul a adresat mulțumiri Președintelui Parlamentului și Prim-ministrului, care de fapt nu au vorbit de la tribună. Asta confirmă, că cei doi erau programați pentru alocuțiuni, care au fost anulate în ultimul moment, iar moderatorul le-a rostit numele, din cauza că își cunoștea textul învățat”, a conchis interlocutorul.

În același timp, formatorii de opinie susțin că la o astfel de manifestare, care s-a declarat în susținerea integrării europene, era indicat anume discursul Prim-ministrului, deoarece Iurie Leancă în funcția sa anterioară de ministru al Afacerilor Externe, dar și în postura actuală de Prim-ministru a făcut cel mai mult pentru ”apropierea Moldovei de UE prin dialogul purtat în exterior”.

De asemenea, Premierul Leancă este cel care urmează să reprezinte Moldova la summit-ul de la Vilnius, unde se planifică parafarea Acordului de Asociere, dar și a Acordului de creare a zonei economice libere cu UE.

În aceeași ordine de idei, președintele Parlamentului, Igor Corman și-a adus aportul pe linie parlamentară pentru susținerea vectorului european al Moldovei. Anume Corman este inițiatorul Declarației Parlamentului pentru integrare europeană, care a fost discutată chiar cu două zile înainte de mitingul petrecut la 3 noiembrie.

Mitingul din 3 noiembrie a avut loc la cererea liderilor Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vladimir Filat și a liderului formal al Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, pentru susținerea politicilor guvernamentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?