Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

În șapte ani pirații din Somalia au obținut 400 de milioane $ din răscumpărari

3 noi. 2013,, 12:49   Externe
3193 0
Foto : unmultimedia.org
Pirații care operează în zona Cornului Africii au obținut, în perioada anilor 2005-2012, peste 400 de milioane de dolari doar din răscumpărari. Dimensiunea veniturilor ilegale ale piraților (cea mai mare parte a acestora fiind din Somalia) a fost evaluată de experți ai Băncii Mondiale și ONU, care au prezentat un raport comun.

Documentul constată că pentru participanții de rînd pirateria este extrem de periculoasă și nu prea profitabilă, deoarece cea mai mare parte a cîștigurilor ajunge la afaceriștii din spatele pirateriei.
Potrivit experților occidentali, cota dealerilor, cei care conduc operațiunile de piraterie, reprezintă 30-50% din valoarea de răscumpărare, iar pirații de rînd obțin pentru o navă între 30 și 75 de mii de dolari sau 0,01%-0.025% dintr-o plată medie de răscumpărare.

De asemenea, studiul avertizează că banii primiți ca răscumpărare sînt "reinvestiți" în alte activități criminale, inclusiv în traficul de ființe umane și de arme.

Cornul Africii este o peninsula aflata pe coasta de est a continentului african, aflat în principal pe teritoriul Somaliei. Statul Somalia s-a dezintegrat ca urmare a războiului civil și a activităților separatiste. Guvernul recunoscut oficial de comunitatea internațională controlează jumătate din capitala Mogadishu și o parte a teritoriului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?