Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

LOVITURĂ pentru ARABI. Zăcămînt URIAȘ de petrol DESCOPERIT în Australia

1 noi. 2013,, 10:12   Externe
4479 2
Foto: delate.info
Este de șase ori mai mare decît cîmpurile petroliere din Bakken, Dakota de Nord, de 17 ori mai mari ca zăcămintele de gaze de șist din Marcellus, statul New York și de 80 de ori mai mare decît zăcămintele Eagle Ford din Texas, potrivit portalului jewsnews.co.il.

Potrivit informațiilor publicate, rezervele de petrol de lîngă un oraș mic australian sînt mai importante decît cele din Iran, Irak, Canada sau Venezuela.

Conform estimărilor actuale, cei 233 de miliarde de barili sînt cu doar 30 de miliarde de barili mai puțin decît rezervele estimate că ar exista în întreaga Arabie Saudită. Unii experți internaționali în energie estimează chiar că rezervele sînt mult mai mari.

„Descoperirea ar putea fi de ordinul a 300 sau 400 de miliarde de barili, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu cea mai mare descoperire de petrol neconvențională pe care unii dintre noi o vom vedea în această viață”, spune Kent Moors, consilier pentru 6 dintre cele mai importante 10 companii producătoare de petrol dintre lume și consultant pentru 20 de guverne din lume.

Pentru localnicii din zonă, noua descoperire senzațională ar putea însemna că viața li se va schimba complet, avînd în vedere ce transformări pot avea loc acolo unde există zăcăminte de petrol în valoare de circa 20 de miliarde de dolari.

Rezervele au fost găsite în jurul unei zone numite Coober Pedy, în sudul Australiei, într-o regiune de 30.000 de metri pătrați.Și, potrivit dr. Moors, o singură companie mică administrează în prezent întreaga afacere.

Este cea mai mare descoperire din ultimii 50 de ani și va crea averi nebănuite pentru investitorii care acționează acum, precizează sursa citată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?