X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Băsescu pleacă la Consiliul European: Miza noastră este Republica Moldova (VIDEO)

24 oct. 2013,, 11:53   Externe
3607 1
Foto: topnews.in
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, care sînt principalele probleme care se vor discuta în următoarele două zile la lucrările Consiliului European: agenda digitală europeană, gradul de implementare al Tratatului fiscal, oprirea şomajului în rîndul tinerilor şi Summitul de la Vilnius, în cadrul căruia Republica Moldova va semna Tratatul de liber-schimb cu Uniunea Europeană.

Un al doilea subiect va fi situatia economică si sociala in UE, cu accent pe reducerea şomajului în rîndul tinerilor. România are trei regiuni introduse în acest program de stimulare a locurilor de muncă pentru tineri- Centru, Sud Muntenia şi Sud Est.

Un alt subiect este legat de Summitul de la Vilnius. Aş vrea să fac o precizare, pentru noi, miza este Moldova- parafarea tratului cu Republica Moldova si parafarea Acordului de liber-schimb, în integralitatea lui şi ca Ucraina să semneze cele două acorduri. România susţine fără rezerve soluţii punerea în libertate a doamnei Timoşenko,trebuie să nu întîrziem apropierea Ucrainei de UE, pentru că alternativa Ucrainei este spre est.

Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la Bruxelles, la summitul Partidului Popular European şi la reuniunea Consiliului European, potrivit programului oficial remis de Administraţia Prezidenţială.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?