X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Comuniştii acuză autorităţile Republicii Moldova de trădare de patrie

22 oct. 2013,, 15:05   Politică
4613 5
Foto: noi.md
Deputaţii din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) de opoziţie califică adoptarea de către majoritatea parlamentară a Legii privind instituirea punctelor migraţionale pe Nistru drept trădare de patrie.

Potrivit Agenţei "Infotag", marţi a avut loc un nou protest al membrilor şi simpatizanţilor PCRM în faţa Palatului Republicii, unde parlamentul a examinat iniţiativa comuniştilor privind moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Leancă. Comuniştii acuză cabinetul de miniştri de acţiuni care au condus la înrăutăţirea situaţiei în procesul de reglementare transnistreană.

Ex-ministrul pentru reintegrare, deputatul comunist Vasile Şova, a declarat în cadrul acţiunii de protest că "actele de crimă faţă de stat şi popor nu au termen de prescripţie şi guvernul va compărea în faţa justiţiei".

"Instituirea posturilor este primul pas spre pierderea statalităţii moldoveneşti şi procesul trebuie oprit cît nu este tîrziu", consideră acesta.

De aceeaşi părere este şi deputatul comunist Constantin Starîş, potrivit căruia, "actuala guvernare distruge ţara şi stoarce poporul, furînd proprietatea statului”. ”Hotarul administrativ de pe Nistru distruge ţara şi aceste planuri diabolice trebuie sistate", consider deputatul.

Comuniştii au menţionat că patrularea poliţiei de frontieră în Zona de securitate doar va agrava situaţia, ceea ce ar putea conduce la recunoaşterea independenţei regiunii transnistrene.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?