X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

OSCE susține dialogul dintre presă și sistemul judecătoresc

17 oct. 2013,, 16:00   Societate
2649 0
Foto: parlament.md
”OSCE susține dialogul dintre mass-media din Moldova și sistemul judecătoresc, care este factorul cheie pentru îmbunătățirea conlucrării reciproce și consolidarea încrederii”, a declarat șeful adjunct al Misiunii OSCE în Moldova, Jan Pleschinger.

Potrivit agenției ”Infotag”, care face referire la comunicatul emis de Misiunea OSCE în Moldova, relațiile dintre presă și sistemul judecătoresc în contextul reformei justiției în Moldova au fost în centrul atenției în cadrul conferinței organizate, joi, în Chișinău, de Misiunea OSCE în colaborare cu Consiliul administratorilor pe probleme de emisie/Biroul internațional pentru audiovizual.

”Noi susținem și stimulăm reprezentanții mass-media și sistemului judecătoresc în impulsionarea conlucrării în domeniul informațional. Acest dialog va contribui la stimularea reformei sistemului judiciar și combaterea corupției în Moldova prin intermediul îmbunătățirii relațiilor reciproce între magistrații moldoveni și societate și atragerea cetățenilor Moldovei într-un dialog deschis”, a declarat Pleschinger.

La conferința ”Mass-media şi sistemul judecătoresc din Moldova: consolidarea încrederii reciproce, promovarea responsabilizării şi implicarea cetăţenilor” au participat peste 70 de experți internaționali și naționali din domeniul justiției, reprezentanți ai organelor puterii din Moldova, ai organelor judecătorești și de drept, ai societății civile și mass-mediei. Participanții au discutat despre reforma sistemului judecătoresc din Moldova și metodele de stabilire a relației între sistemul judiciar și mass-media cu scopul de a reflecta mai larg activitatea sistemului judecătoresc și a lupta cu corupția. ”Sperăm că utilizarea noilor instrumente media va ajuta presei să informeze cetățenii Moldovei și să-i implice în dezvoltarea reformei justiției și combaterea corupției”, a menționat specialista Consiliului administratorilor pe probleme de emisie, Ina Dubinschi.

În baza rezultatelor lucrărilor conferinței vor fi elaborate și distribuite materiale cu recomandări și principii de gestiune în domeniul relațiilor cu publicul pentru reprezentanții sistemului judecătoresc cu scopul îmbunătățirii conlucrării informaționale, accesului la informație și sporirea transparenței. Materialele vor fi distribuite judecătorilor, instanțelor de judecată și organizațiilor societății civile din toată țara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?