X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Un deputat afirmă că în 2008 PCRM intenționa să concedieze 10 mii de profesori și medici

17 oct. 2013,, 15:45   Societate
2740 2
Foto: yugopolis.ru
Deputata din partea Partidului Liberal Democrat, Maria Ciobanu, a declarat că, fiind la putere, Partidul Comuniștilor intenționa să concedieze 10 mii de profesori și medici. Potrivit Agenției "Infotag", despre aceasta ea a declarat joi, în cadrul ședinței parlamentului.

Deputata a citit o scrisoare a deputatului comunist Artur Reșetnicov, care, în calitate de director al Serviciului de Informații și Securitate, în 2008, i-a scris președintelui de atunci Vladimir Voronin că "inițiativa Ministerului Economiei și Comerțului în această privință provoacă nemulțumire în societate".

"Oamenii califică această inițiativă drept un genocid împotriva medicilor și profesorilor, iar efectul ar putea fi un exod și mai mare de intelectuali din țară", a citat Ciobanu.

Potrivit ei, în cazul în care Partidul Comunist ar fi revenit la putere, toate cadrele didactice ar fi obligate să părăsească țara, iar sistemul de educație ar fi fost distrus complet. "Prim-ministrul Leancă, în discursul său din parlament, de asemenea, a declarat că "autoritățile comuniste au provocat o mulțime de lovituri asupra sistemului de educație și profesorilor".

Iar ministrul educației Maia Sandu a remarcat că "în contextul reformelor promovate de actuala guvernare, sistemului de educație i se acordă o atenție deosebită, inclusiv în scopul creării unor condiții adecvate de viață și de muncă pentru profesori și învățători".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?