Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dorin Chirtoacă și-a amînat demisia

17 oct. 2013,, 02:24   Politică
4773 6
Foto: acasatv.md
Ședința Consiliului Municipal Chișinău, la care urma să fie examinată inițierea procedurii de demitere a primarului general, Dorin Chirtoacă, planificată pentru miercuri, 16 octombrie, a fost amînată pentru că edilul a plecat într-o deplasare.

Potrivit președintelui fracțiunii PCRM din CMC, Boris Golovin, primarul Chirtoacă a plecat în deplasare în ajun, pe data de 15 octombrie, fără a informa consilierii municipali, iar ședința a fost amînată pentru data de 24 octombrie.

De remarcat că prima chestiune de pe ordinea de zi a ședinței CMC este inițierea procedurii privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al capitalei.

Săptămîna trecută, fracțiunea PCRM din CMC a lansat inițiativa privind introducerea pe ordinea de zi a ședinței a chestiunii cu privire la demiterea lui Dorin Chirtoacă, inițiativa fiind susținută de majoritatea consilierilor prezenți la ședință. Autorii inițiativei au menționat că în perioada mandatului lui Chirtoacă lucrurile în municipiul Chișinău au degradat considerabil, iar activitatea edilului este una pur politică, fără a se ocupa de treburile gospodărești ale orășenilor.
Dorin Chirtoacă a fost ales în funcția de primar al capitalei în 2007. În vara anului 2010, Dorin Chirtoacă, a fost reales în funcția de edil al capitalei, rezultatul fiind contestat în instanță. Activitatea sa în capitală este caracterizată de reprezentanți ai societății civile drept una mai mult politică decît managerială. Atît după raportul de activitate din 2012, cît și din 2013, comunitatea analitică a constatat că Dorin Chirtoacă nu a realizat nimic nou, promisiunile enumerate rămînînd același de la începutul activităţii sale în funcţia de edil al capitalei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?