X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Un peşte de peste 5 metri a fost găsit pe coasta din California

16 oct. 2013,, 19:00   Externe
2624 0
Foto: ria.ru
Instructorii de la Catalina Marine Institute au găsit carcasa unui peşte, pe nume oarfish, duminică după-amiază. Animalul de peste 5 metri a fost descoperit pe insula Catalina a coastei californiene.

Peştele părea că a murit din cauze naturale, iar corpul său a fost găsit „aproape perfect intact”, potrivit unui comunicat de presă CIMI. Cel mai probabil, peştele murise cu scurt timp în urmă. Oarfish (peştele-ramă) este cel mai lung peşte vertebrat cunoscut din lume, deşi sînt rare ocaziile cînd este văzut în viaţă. În luna iunie, cercetătorii au dezvăluit un clip video în care apărea un oarfish sănătos care înota în golful Mexicului, fiind prima oară cînd a fost filmat în habitatul său natural. Peţtele-ramă trăieşte în ape adînci, ceea ce-i face greu de studiat.

În timpul unei conferinţe de presă, cel mai longegiv angajat CIMI a declarat, citat de „Business Insider”: „De 32 de ani de cînd sînt aici nu am mai văzut aşa ceva”. A fost nevoie de 15 persoane ca peştele să poată fi scos din apă şi dus pe plajă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?