Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1432
Preşedintele stiri: 4021

Range Rover Hybrid a parcurs cu succes Drumul Mătăsii (Foto, Video)

15 oct. 2013,, 16:02   Ştiri Auto
1953 0

Foto: Range Rover

Trei prototipuri Range Rover Diesel Hybrid au parcurs cu succes cei 16.853 km de-a lungul Drumului Mătăsii, de la Solihull, sediul Land Rover, până la Mumbai, sediul proprietarului Land Rover, compania indiană Tata Motors.
Călătoria a acoperit 53 de zile, 13 ţări şi două continente, punând prototipurile Range Rover Hybrid la ultimul lor test extrem, înaintea intrării în producţia de serie.

Vehiculele au fost testate la limită, în temperaturi între -10 grade şi +43 grade Celsius, la altitudini de până la 5.500 metri şi au parcurs toate tipuri de teren posibile. Cu această ocazie s-a înregistrat şi prima maşină străină ce a mers pe autostrada chineză Xinjiang-Tibet.

Range Rover Hybrid are un motor TDV6 de 3.0 litri turbo diesel şi un motor electric de 35 kW. Această configuraţie a permis vehiculului un consum mediu de 7,8 litri/100 km.

„Prima expediţie cu un hibrid electric-diesel de-a lungul Drumului Mătăsii a fost o rută ambiţioasă, traversând Europa şi Asia, pe care nu se încumetă orice tip de vehicul, dar indiferent de cât de ostil a fost mediul, prototipurile Range Rover Hybrid au reuşit”, a declarat Peter Richings, director Jaguar Land Rover responsabil pentru electrificare.

„În dezvoltarea modelului Range Rover hibrid, obiectivul nostru a fost să obţinem economia de carburant şi emisiile tipice unui vehicule hibrid dar fără să compromitem capacităţile Range Rover de a merge oriunde, spaţiul său din cabină sau rafinamentul. Succesul acestei remarcabile expediţii demonstrează că am reuşit acest lucru”.

Modelul de serie Range Rover Hybrid va ajunge pe piaţă începând cu primul trimestru din 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?