Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Acuzații dure la adresa Procuraturii Generale în cazul granturilor externe acordate de către CE (VIDEO)

15 oct. 2013,, 12:37   Societate
5299 1
Foto: noi.md
Procuratura anticorupție a arestat pe nedrept cel puțin una dintre persoanele suspectate de spălare de bani în cazul granturilor oferite unor ONG-uri de către Consiliul Europei. Avocații femeii reținute pe 23 septembrie curent au subliniat astăzi, într-o conferință de presă, că atît Procuratura, cît și Judecătoria Centru din capitală, au încălcat grav legislația națională și internațională, transmite NOI.md.

Avocata Violeta Gaşiţoi susţine că persoana pe care o reprezintă s-a întîlnit încă în februarie la Strasbourg cu finanţatorii europeni, despre care procurorii spun că au fost prejudiciaţi. ”Ea le-a spus că nu-i aparțin semnăturile de pe documentele prezentate de ei. Noi am solicitat să fie efectuată o expertiză factologică a semnăturilor, dar procuratura a refuzat. Nu este adevărat că reținerea s-a întîmplat în momentul în care erau împărţiţi banii. Bănuita era atunci acasă, cu familia. Avem materiale video”, a precizat avocata.

În context, avocatul Roman Zadoinov, expert în drepturile omului, a menționat că Procuratura anticorupție a încălcat legislația în cazul aplicării arestului. ”Legislația a fost încălcată în special de către judecătoarea Ana Carpenco. În plus, condițiile de detenție sînt foarte rele. Am depus săptămîna trecută plîngere la CEDO pe acest caz”, a specificat Zadoinov.

Amintim că la sfîrșitul lunii precedente, Procuratura anticorupţie a arestat trei persoane din cadrul mai multor organizaţii neguvernamentale bănuite de spălare de bani, abuz de serviciu și escrocherie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?