Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Găgăuzia va cere Moldovei să renunțe la sintagma ”limba română”

15 oct. 2013,, 12:22   Societate
2519 3
Foto: ipn.md
Adunarea Populară a Găgăuziei a pus pe seama Comitetului Executiv de la Comrat sarcina de a solicita Guvernului Republicii Moldova să respecte art. 13 din Constituție, care stipulează că limba de stat a țării este limba moldovenească, transmite REGNUM.

La indicația bașcanului Mihail Formuzal, în Comitetul Executiv a fost creată o comisie specială care va examina posibilitatea executării acestei hotărîri a Adunării Populare. Comisia este condusă de adjunctul bașcanului, Nicolae Stoianov. ”Trebuie chibzuit cum poate fi executată hotărîrea Adunării Populare mai eficient. În această problemă există mai multe afinități juridice, posibil, va fi nevoie de consultarea unor juriști experimentați”, a subliniat Formuzal.

Pe 4 octombrie, Adunarea Populară a Găgăuziei a votat în unanimitate inițiativa deputatului Ivan Burgudji privind interzicerea utilizării pe teritoriul autonomiei a sintagmei ”limba română”.

Pînă la 1 ianuarie 2014, în Găgăuzia urmează să fie adoptată o nouă lege despre educație și să fie reînnoit programul de studii, în baza hotărîrii aprobate de legislativ.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?