Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

27 membri ai organizaţiei criminale „Makena”, condamnați la închisoare în Belgia

15 oct. 2013,, 10:07   Societate
3320 0
Foto: alfanews.md
27 de membri activi ai organizaţiei criminale „Makena” au fost condamnaţi recent în total la 93 de ani de detenţie şi pedepse financiare în sumă de peste 135 de mii de euro. Potrivit Procuraturii Generale, verdictul a fost dat de Tribunalul oraşului Namur din Belgia, care a mai dispus distrugerea actelor false ridicate şi confiscarea obiectelor folosite de interlopi la comiterea infracţiunilor, transmite NOI.md.

Procurorii europeni susțin că activitatea organizaţiei criminale pe teritoriul Belgiei era dirijată din R. Moldova de către liderul acesteia, Vladimir Moscalciuc, alias „Makena”. Aceștia aveau misiunea de a organiza reuniuni ale „responsabililor de hoţi”, le procurau vehicule şi materiale necesare pentru comiterea infracţiunilor, repartizau rolurile subalternilor, făceau rost de acte şi plăcuţe de înmatriculare false, stocau obiectele sustrase, împărţeau prada conform regulilor organizaţiei și operau zilnic transferul de fonduri în R. Moldova.

Procuratura Federală a Regatului Belgiei informează că pe durata anului 2008, aceștia au comis sistematic sustrageri din locuinţe, furturi şi trafic de automobile, precum şi traficau clandestin criminali. Potrivit actului de inculpare, unul dintre membrii organizaţiei criminale avea sub acoperire o agenţie de transport, cu sediul în R. Moldova, poseda multiple microbuze, ajuta la intrarea conaţionalilor pe teritoriul Belgiei şi organiza transportarea bunurilor provenite din activitatea criminală.

Sentinţa procuraturii belgiene poate fi atacată în termen de 15 zile, iar Procuratura Generală a R. Moldova este în aşteptarea actelor din partea colegilor belgieni pentru a asigura executarea sentinţei în privinţa interlopilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?