X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Studiu: Care va fi prima ţară părăsită din cauza temperaturilor prea mari

13 oct. 2013,, 12:28   Ştiinţă şi IT
5732 1
Foto: tsn.ua
Oraşe mari precum New York sau Londra ar putea să nu mai fie locuibile în 45 de ani, din cauza schimbărilor climatice, potrivit unui studiu citat de Daily Mail.

Studiul realizat de Universitatea din Hawaii arată că, din cauza încălzirii globale, temperaturile din New York ar urma să fie prea mari pentru a permite locuirea începînd cu anul 2047, în timp ce anii previzionaţi pentru Los Angeles şi Londra sînt 2048, respectiv 2056.

Totuşi, dacă autorităţile reuşesc să stabilizeze emisiile de dioxid de carbon la nivelul din prezent, New Yorkul ar putea fi locuit pînă în 2072, iar Londra, pînă în 2088.

Prima ţară din care oamenii ar putea fi nevoiţi să plece din cauza temperaturilor prea mari ar fi Indonezia, care ar resimţi schimbările climatice începînd cu anul 2020.

„Acum sîntem obişnuiţi cu climatul în care trăim, dar din cauza schimbărilor climatice vom ieşi din zona de confort. Va fi neconfortabil atît pentru noi, cît şi pentru animale”, a declarat Camilo Mora, autorul studiului.

Studiul estimează că, pînă în anul 2050, între 1 şi 5 miliarde de oameni vor locui în zone cu temperaturi mai ridicate decît oricînd în istorie. „Primele ţări lovite vor fi cele care nu au capacitatea financiară să contracareze încălzirea globală. În mod ironic, acestea sînt şi ţările cel mai puţin responsabile pentru încălzirea globală”, susţine Mora.

Cercetarea mai arată că, începînd cu anul 2047, fiecare an care va urma va fi cel mai cald din istorie. În prezent, cel mai cald an din istorie a fost 2005.

Daily Mail scrie că acesta este primul studiu privind încălzirea globală care se concentrează pe efectele asupra oamenilor, nu asupra naturii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?