X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul a adoptat în lectura a doua proiectul de lege privind anularea pedepsei pentru propaganda homosexualităţii

11 oct. 2013,, 16:05   Politică
4312 4
Foto: wordpress.com
Deputaţii au adoptat vineri, în lectura a doua, proiectul de lege privind anularea pedepsei pentru propagarea homosexualităţii, împotriva căruia au protestat slujitorii bisericii.

Potrivit Agenţiei "Infotag", majoritatea parlamentară a adoptat modificările la art. 90 (1) din Codul contravenţional, care prevede sancţionarea activităţii publice care are influenţă negativă asupra minorilor.

În formula actuală, articolul prevede sancţionarea pentru difuzarea informaţiei publice şi/sau săvîrşirea unor fapte îndreptate spre propagarea prostituţiei, pedofiliei, pornografiei sau a unor alte relaţii decît cele legate de căsnicie şi familie în conformitate cu Constituţia şi Codul familiei. În opina deputaţilor, sintagma "alte relaţii decît cele legate de căsnicie şi familie în conformitate cu Constituţia şi Codul familiei" trebuie exclusă.

Protestatarii care se aflau în preajmă au spus că "nu se mai poate tăcea în continuare, întrucît autorităţile nu ascultă vocea poporului, acţionînd exclusiv în interese personale".

"Noi am venit să demonstrăm societăţii că ne-am săturat de justificările lor. A trebuit să începem aceste acţiuni cu mult mai devreme, dar noi mereu i-am iertat pe guvernatori, şi în acest sens avem o parte de vină. Creştinii au demonstrat că nu le este indiferentă ţara şi viitorul ei", a spus unul dintre slujitori.

Potrivit liderului Organizaţiei Pro-Ortodoxia, Ghenadie Valuţa, "în acest mod protestatarii au dorit să exprime un vot de neîncredere autorităţilor, care încurajează homosexualitatea".

"Vom merge pînă în pînzele albe şi vom obţine ca guvernanţii să răspundă pentru acţiunile lor. Propagarea homofiliei nu poate fi permisă într-o ţară ortodoxă precum este Moldova", a spus acesta.

Totuşi, manifestanţii nu au aşteptat pînă la adoptarea deciziei şi au plecat. Majoritatea parlamentară a profitat de aceasta şi, în lipsa protestatarilor şi a deputaţilor din partea PCRM, a adoptat modificările în lectură finală.

Prevederile respective din Codul contravenţional au fost adoptate în iunie, cînd deputaţii din partea PD şi PLDM au propus modificarea sancţiunii pentru propagarea relaţiilor netradiţionale. Prevederea contravine Legii privind asigurarea egalităţii, care a fost adoptată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?