Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socialiştii îndeamnă PLDM ŞI PCRM să susţină ideea de desfăşurare a referendumului pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă

10 oct. 2013,, 15:19   Societate
2857 3
Foto: tumblr.com
Socialiştii încurajează consilierii municipali din partea PLDM şi PCRM să susţină proiectul privind desfăşurarea referendumului pentru demiterea primarului municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Potrivit Agenţiei "Infotag", socialistul Ion Ceban a spus joi, în timpul acţiunii de protest în faţa primăriei, că "consiliul municipal s-a întrunit din nou pentru a aproba un număr de proiecte importante pentru Chişinău".

"Mă adresez consilierilor din partea PLDM şi PCRM cu apelul de a susţine proiectul socialiştilor pentru desfăşurarea referendumului", a spus acesta, menţionînd că "pentru demiterea primarului prin intermediul consiliului municipal este nevoie de 2/3 din voturile consilierilor".

Potrivit lui,"doar aşa vom putea obţine demisia lui Chirtoacă".

Activistul Vladimir Odnostalco a spus că "în primărie se află o persoană, care îşi spune primar, precum şi trîntorii, care fac parte din Consiliul municipal şi aprobă proiectele care le sînt profitabile, împart fără motiv 30 ha din proprietatea municipalităţii".

Potrivit lui Odnostalco, "lui Chirtoacă îi este frică să demisioneze, îi este frică de referendum, de aceea la fiecare adunare face tot posibilul ca şedinţa Consiliului municipal să nu aibă loc".

Socialiştii au accentuat că au strîns deja 90 mii de semnături pentru desfăşurarea referendumului, acest fapt fiind destul pentru demiterea primarului. Toate semnăturile sînt înregistrate la primărie.

La acţiunea de protest au participat în jur de 30 de persoane. Aceştia au scandat "Consilieri, votaţi referendumul!" şi "Referendumul pe agenda zilei!". Pe tot parcursul acţiunii nimeni dintre angajaţii primăriei nu a ieşit să vorbească cu manifestanţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?