Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Stepaniuc a explicat de ce l-a atacat pe viceministrul sănătății într-un studio TV

9 oct. 2013,, 16:35   Politică
7212 9
Foto: infoprut.ro
Viceministrul sănătății, Octavian Grama, face lobby pentru afacerea lui, de aceea și se pronunță pentru majorarea prețurilor la medicamente. Iar în cadrul emisiunii televizate el a avut un comportament inacceptabil. Astfel explică politicianul Victor Stepaniuc gestul pe care l-a făcut în cadrul unei emisiuni TV.

”Din startul emisiunii Grama era montat spre conflict, exercita presiune asupra interlocutorilor experți, ofensîndu-i și acuzîndu-i de faptul că nu știu și nu înțeleg nimic. El s-a năpustit cu acuzații și la adresa mea. În timp ce eu argumentam și încercam să explic că în Moldova, comparativ cu România, Bulgaria, Ucraina și Belarus, sînt cele mai mari prețuri, iar moderatorul emisiunii s-a plîns că a cumpărat un medicament la prețul de 380 de lei, în situația în care în România acesta costă 108 lei, Grama a început să ridice vocea, declarînd că eu spun prostii. Aceasta m-a ofensat. Răspunzînd la întrebări, Grama nu a adus niciun argument plauzibil și în mod obraznic spunea prostie după prostie”, a menționat Stepaniuc.

Potrivit politicianului, Grama reprezintă businessul farmaceutic, de aceea și face lobby pentru această afacere. Victor Stepaniuc a precizat că anume acest lucru l-a scos din sărite, dar aceasta nu-l caracterizează.

”Nu am rezistat atunci cînd persoana care reprezintă Ministerul Sănătății, care trebuie să aibă grijă de bolnavi, de sistemul ocrotirii sănătății, se ocupă de păstrarea businessului. Am fost nevoit să procedez astfel, însă, bineînțeles, mă simt incomod pentru asta, cu atît mai mult că aceasta s-a produs în fața publicului. Dar eu pur și simplu știu că el este una dintre persoanele care au venit în guvern pentru a proteja interesele afacerii sale și ale corporațiilor sale. În calitate de ex-vicepremier, vă pot spune că eu eram responsabil de acest domeniu, știu ce legături mafiotice sînt acolo și mă luptam cu ei. Acum aceste cercuri de afaceri au reprezentanții lor în structurile puterii. Domnul Grama a fost menționat în materialele de investigație ale jurnaliștilor din perioada 2011-2012, fiind acuzat că face lobby pentru aceste interese”, a afirmat Victor Stepaniuc.

În timpul discutării prețurilor la medicamente în cadrul unei emisiuni televizate, politicianul Victor Stepaniuc l-a stropit cu apă pe viceministrul Sănătății, Octavian Grama. Ulterior, Stepaniuc a părăsit studioul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?