Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Luptătorii moldoveni au obţinut nouă medalii de aur la Cupa Mondială K-1 printre amatori

9 oct. 2013,, 15:06   Sport
3327 0
Foto: mens.ru
Luptătorii moldoveni au obţinut nouă medalii de aur la Cupa Mondială K-1 printre amatori, care s-a desfăşurat în perioada 3-6 octombrie la Riga.

Preşedintele Federaţiei de K-1 amator din Moldova, Dorin Damir, a menţionat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la "Infotag", că lotul naţional a fost constituit din 21 de sportivi.

"Pe lîngă medaliile de aur, aceştia au obţinut cinci medalii de argint şi tot atîtea de bronz. Mai mult, luptătorul Nicolae Carauş a obţinut Cupa "pentru de dorinţa de a cîştiga" drept recompensă pentru o luptă bună, care însă prin decizia judecătorilor, a pierdut-o", a spus Dorin Damir.

Arbitrul internaţional WAK-1F, Andrei Grosu, s-a plîns pe lipsa de obiectivitate a judecătorilor.

"Sînt lupte rezultatele cărora le contestăm. Însă acest lucru nu este întotdeauna posibil, mai ales dacă decizia arbitrilor este unanimă", a spus arbitrul.

Potrivit lui, "nivelul de pregătire al luptătorilor moldoveni este înalt, antrenorii au lucrat cu sportivii aproximativ un an de zile pentru a obţine rezultate bune, iar luna trecută antrenamentele au avut loc de două ori pe zi".

În cadrul conferinței de presă s-a remarcat faptul că la finele anului, Asociaţia FEA (Fighting & Entertainment Association) va organiza la Chişinău o gală, la care vor participa doar sportivii şi vedetele K-1 din Republica Moldova.

În perioada 1-4 mai 2014, Chişinăul va fi gazda Campionatului European K-1 pentru amatori, la care vor participa sportivi din 25 ţări europene. În Moldova, ultimul campionat de acest gen s-a desfăşurat în anul 2009.

Federaţia de K-1 amator din Moldova şi-a început activitatea acum doi ani. Dintre toate cluburile sportive din Republica Moldova, Federaţia îi alege pe cei mai buni luptători care participă la diverse competiţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?