X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

La domiciliul membrilor grupării ”Patron” au fost găsite automate și pistoale

9 oct. 2013,, 10:45   Societate
4562 1
Foto: crocicadeiasi.ro
În urma efectuării a 48 de percheziții în apartamentele din Chișinău ale membrilor grupării criminale condusă de ”hoțul în lege” Patron (Ion Gușan), precum și în automobilele acestora, au fost găsite automate ”Kalașnikov” și pistoale ”TT”, ”Glock” și ”Beretta”, păstrate ilegal.

Surse din cadrul serviciului de presă al MAI au comunicat pentru ”Infotag” că în afară de arme au fost găsite documente ale ofițerilor Interpolului și mai multe componente pentru fabricarea țigărilor. În particular, au fost găsite 80 de metri de peliculă pentru ambalaj, 500 de metri de folie pentru pachetele de țigări și o cantitate mare de țigări fără însemnele producătorului.

Gușan a fost reținut la sfîrșitul lunii septembrie, în România, împreună cu 26 de complici. El a reușit să organizeze o schemă de import din Moldova a materiei prime pentru fabricarea țigărilor în România, cu vînzarea ulterioară pe piața română și cea din UE. Gușan practica cu succes această afacere criminală, cel puțin de la mijlocul anului 2012, fapt imposibil fără o susținere din interiorul R. Moldova.

Poliția română a comunicat că în dintre casele din localitatea Clinceni, județul Ilfov, a fost depistată o linie de producție a țigărilor. La fața locului au fost ridicate o cantitate importantă de țigări și utilaj pentru ambalarea acestora.

Presa română a scris că ”Patron” este unul dintre cei șase ”hoți în lege” din Moldova, fiind unicul care se afla în libertate. În anul 2011, ”hoțul în lege” Petru Gîlcă (alias Micu), care își ispășește pedeapsa pe viață, a propus ca ”Patron” să fie ”coronat”. Potrivit unor surse neoficiale, anume el gestionează activitatea grupărilor criminale moldovenești peste hotare. ”Patron” oficial deține cîteva hoteluri și cazinouri în România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?