Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Magistraţi cu dosare pierdute la CEDO, promovaţi la distincţii de stat

8 oct. 2013,, 14:57   Societate
3114 0
Foto: actualitati.md
Mai mulţi judecători cu averi nedeclarate sau al căror nume a figurat în scandaluri publice ori se regăseşte în lista cu dosare pierdute de Moldova la CEDO sînt propuşi pentru a fi decoraţi cu distincţii de stat sau cu diplome de onoare ale Consiliului Superior al Magistraturii, menționează Anticorupție.md.

Listele cu judecătorii propuşi pentru a fi decoraţi cu ordine şi medalii de stat urmează a fi aprobate astăzi la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Printre magistraţii care urmează a fi “unşi”cu ordine şi medalii de stat se regăseşte judecătoarea Nina Cernat, despre care presa a scris că locuieşte într-o casă de lux din complexul „Oraşul poveştilor” din capitală, imobil care nu se regăseşte în declaraţiile sale de avere, întrucît este înscris pe numele soacrei sale, care locuieşte la Ialoveni. Şi Ion Muruianu, fostul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, antrenat într-un scandal de proporţii după ce la o adunare a judecătorilor i-a comparat pe jurnalişti cu niște “cîini turbaţi”, este propus pentru conferirea diplomei de onoare a CSM.

Ion Guzun, de la Centrul de Resurse Juridice, leagă aceste promovări la distincţii de stat de adunarea judecătorilor, care urmează să se desfăşoare pe 18 octombrie curent şi la care vor fi aleşi noi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?