X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

SUA au capturat unul dintre cei mai căutați teroriști

7 oct. 2013,, 11:20   Externe
2749 0
Foto: forbes.ru
Statele Unite ale Americii „nu se vor opri niciodată” din a-i urmări pe presupuşii autori de acte teroriste, a avertizat duminică secretarul de stat John Kerry, după două raiduri coordonate ale forţelor speciale americane împotriva a doi lideri islamişti în Libia şi Somalia, relatează France Presse şi AP.

„SUA nu vor înceta niciodată eforturile lor pentru a se asigura că responsabilii de acte teroriste vor plăti” pentru acţiunile lor, a declarat Kerry presei, în cadrul unei reuniuni pregătitoare înaintea Forumului economic Asia-Pacific (APEC), prevăzut să îşi deschidă lucrările luni în insula indoneziană Bali.

Raidurile lansate în Somalia şi Libia arată că „membrii Al Qaida şi ai altor organizaţii teroriste, chiar dacă fug, nu vor putea să scape”, a adăugat John Kerry, indicînd că acesta este un avertisment pentru terorişti.

„Vom continua încercările de a-i aduce în faţa justiţiei, într-o manieră adecvată, cu obiectivul ultim de a ne asigura că astfel de acţiuni încetează”, a adăugat şeful Departamentului de Stat.

Comandouri ale trupelor speciale americane au efectuat două raiduri îndrăzneţe vizînd doi lideri islamişti suspectaţi de acte teroriste, unul în Libia, unde a fost capturat unul dintre presupuşii lideri ai Al Qaida, şi altul în Somalia.

Trupe speciale americane au capturat sîmbătă un reprezentant influent al organizaţiei teroriste Al Qaida în cursul unei operaţiuni în apropiere de capitala libiană Tripoli. Teroristul reţinut, cunoscut sub numele Abu Anas al-Libi, era căutat de mai mult de zece ani de Statele Unite pentru rolul său în atentatele comise în 1998 împotriva ambasadelor americane din Tanzania şi Kenya. Washingtonul pusese pe capul său o recompensă de 5 milioane de dolari.

Aceasta a fost o operaţiune comună a CIA şi FBI, potrivit presei de peste Ocean.

În acelaşi timp, după cum au relatat anterior agenţiile internaţionale de presă, forţele pentru operaţiuni speciale americane Navy SEAL au reţinut sîmbătă în Somalia un lider al grupării radicale somaleze „Al-Shebab”, care se presupune că este responsabil de recentul atac comis într-un centru comercial din Kenya, soldat cu mai mult de 60 de morţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?