Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Comercializarea produselor de tip fast food în apropierea școlilor nu mai este interzisă

5 oct. 2013,, 10:00   Societate
5174 1
Foto: perfecte.ro
Comercializarea şi distribuirea produselor fast food, pe o distanță de pînă la 100 de metri în raza instituțiilor de învăţămînt nu va mai fi interzisă. Această prevedere aprobată de Parlament și de Guvern, acum un an, a fost exclusă de Guvern din proiectul de lege privind produsele alimentare, transmite NOI.md. Asta după ce timp de un an de zile, chiar dacă a intrat în vigoare, legea nu a fost aplicată, iar produsele de tip fast food continuau să fie comercializate.

Autoritățile susțin că protecția sănătăţii preşcolarilor şi elevilor nu va fi efectuată prin introducerea restricţiei la comercializarea unor produse, ci prin informarea amplă atît a părinţilor, cît şi a copiilor. Potrivit autorităților, în instituţiile de învăţămînt vor fi organizate programelor şcolare care vor informa despre avantajele de folosire a alimentelor sănătoase şi efectele negative ale consumului celor nerecomandate copiilor.

În același timp, a fost introdusă modificarea care prevede că prepararea, comercializarea şi distribuirea produselor alimentare, inclusiv a băuturilor răcoritoare şi energizante, nerecomandate preşcolarilor şi elevilor este „interzisă minorilor sub vîrsta de 18 ani”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?