X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ioan Paul al II-lea va fi sanctificat pe 27 aprilie 2014

1 oct. 2013,, 10:37   Externe
2354 0
Foto: lb.ua
Ioan Paul al II-lea şi Ioan al XXIII-lea, două dintre cele mai importante personalităţi ale Bisericii catolice, vor fi canonizaţi în data de 27 aprilie 2014, în cadrul unei ceremonii unice, care va fi organizată la Vatican, informează Mediafax.

Anunţul a fost făcut, vineri, de Papa Francisc, în timpul unui consistoriu. În faţa cardinalilor, Papa Francisc a confirmat că aceste două figuri importante ale Bisericii catolice, Karol Wojtyla (papă între 1978 - 2005) şi Angelo Giuseppe Roncalli (papă între 1958 - 1963), vor fi declaraţi sfinţi.

Pe 27 aprilie 2014 va fi celebrată Duminica Mizericordiei Divine, o sărbătoare special creată de Ioan Paul al II-lea.

La această ceremonie care va avea loc în Piaţa Sf. Petru sunt aşteptate mii de persoane, mai ales din Italia şi Polonia.

Ioan Paul al II-lea, primul papă polonez din istorie, care s-a bucurat de o popularitate uriaşă în cele peste o sută de ţări în care a purtat cuvîntul lui Dumnezeu, va fi canonizat într-un timp record, la doar nouă ani după moarte. Benedict al XVI-lea a decis să facă o excepţie de la intervalul obligatoriu de cinci ani între beatificare şi canonizare (Ioan Paul al II-lea a fost beatificat în mai 2011) pentru a deschide dosarul de sanctificare a predecesorului său.

Dubla canonizare a celor doi foşti pontifi exprimă voinţa Papei Francisc de a menţine un echilibru între două figuri foarte diferite ale catolicismului şi de a evita apariţia în rîndul credincioşilor a unui veritabil cult al personalităţii pentru Ioan Paul al II-lea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?