Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Statul a fost prejudiciat cu peste trei milioane de lei în urma acordării ilegale a ajutoarelor sociale (VIDEO)

25 sep. 2013,, 13:31   Economie
3335 0
Foto: noi.md
Bugetul de stat al Republicii Moldova a fost prejudiciat cu peste trei milioane de lei în urma repartizării greșite a ajutoarelor materiale în perioada rece a anului. Despre aceasta a declarat ministrul muncii, protecției sociale și familiei, Valentina Buliga. În urma controalelor efectuate de inspecția socială au fost depistate cazuri de escrocherie și greșeli la acordarea ajutoarelor sociale, care în cei 5 ani de la introducerea legii respective au prejudiciat statul cu peste 10 mil. lei.

Potrivit datelor Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, ajutoare ilegale au fost acordate la o mie de persoane. Ilegalități de acest gen au fost înregistrate în raioanele Cimişlia, Hînceşti, Făleşti, Teleneşti, Ungheni, Glodeni, Nisporeni şi Briceni.

”Procurorii au inițiat o anchetă penală. Este vorba nu doar de escrocherie, ci și de date eronate. În aceste cazuri datele vor fi verificate repetat”, a menționat Valentina Buliga.

Potrivit ministrului, lucrătorii sociali și cetățenii implicați în repartizarea ilegală a ajutoarelor sociale vor fi trași la răspundere și vor trebui să restituie prejudiciul cauzat.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?