X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Infractorul evadat recent din sala de judecată a fost reţinut

25 sep. 2013,, 13:45   Societate
3540 0
Foto: procuratura.md
Vitalie Levinţa, condamnat la 16 ani de privaţiune de libertate pentru implicare în organizarea unei grupări criminale şi care a evadat marţi chiar din sala de judecată în momentul pronunţării sentinţei, a fost reţinut de poliţie.

Surse din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii au comunicat agenţiei "Infotag" că Vitalie Levinţa şi fratele său, Pavel, au multiple antecedente penale şi reprezintă gruparea unuia dintre cei mai influenţi "hoţi în lege", Pentru Gîlcă ("Micu"). Aceştia au figurat în mai multe dosare ca ucigaşi plătiţi – organizatori şi executanţi ai unor omoruri răsunătoare ale "hoţilor în lege". Este vorba, în particular, de asasinarea lui Evgheni Grişcenco, alias "Jeka", şi a lui Valeri Rotari, alias "Zelionîi", la mijlocul anilor 90.

În locurile de detenţie cei doi au comis alte crime şi au fost condamnaţi în anul 2012. Vitalie Levinţa a depus recurs împotriva sentinţei, pe care Curtea de Apel Chişinău l-a examinat pe 24 septembrie. Auzind că sentinţa precedentă se menţine, recidivistul a reuşit să fugă chiar din sala de şedinţe a judecăţii. Levinţa a scăpat din mîinile supraveghetorilor de la Departamentul Instituţiilor Penitenciare, care îl însoţeau, şi a dispărut într-o direcţie necunoscută.

Cu cîteva ore mai tîrziu, seara, colaboratorii de poliţie operativi l-au reţinut pe Levinţa într-un automobil Lexus cu numere româneşti, la intersecţia străzii Alexandru cel Bun cu strada Ismail din centrul Chişinăului. Criminalul îşi schimbase haina pe un costum elegant şi se afla vizibil în aşteptarea cuiva.

Conform legislaţiei, Levinţa va încasa suplimentar trei ani de puşcărie pentru evadare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?