X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Un grup de creștini din republică amenință cu proteste și referendum (VIDEO)

25 sep. 2013,, 12:55   Societate
3516 0
Foto: noi.md
Cîțiva creștini ortodocși din mai multe raioane ale republicii au adresat astăzi un apel Mitropolitului Moldovei, Vladimir, în care cer convocarea de urgență a adunării generale a Bisericii. Și asta pentru că, spun ei, a căpătat în țară o răspîndire mai mult decît îngrijorătoare Legea cu privire la egalitatea șanselor, iar Mitropolia Moldovei nu întreprinde nimic pentru a stopa acest flagel, notează NOI.md.

Enoriașii, în demersul lor, îi cer mitropolitului să întreprindă măsuri în vederea stopării propagării în rîndul populației a legii susnumite. „Cerem să fie înlăturați de la împărtășanie autorii acestei legi, să fie înăsprit controlul asupra disciplinei în biserică, să fie convocată adunarea generală a Bisericii pentru elaborarea unei decizii comune privind stoparea funcționării acestei legi”, a menționat unul dintre activiștii creștini, Daniil.

În cazul în care cererile lor nu vor fi luate în considerare, creștinii au spus că vor recurge la măsuri radicale. „Dacă noi nu vom fi auziți, vom recurge la proteste, similare cu cele din vara anului 2012, vom organiza Drumul Crucii în jurul Chișinăului, vom cere creștinilor să nu participe la alegerile parlamentare din 2014. Iar în caz de ultimă necesitate, vom organiza un referendum la care se va decide stoparea sodomizării societății noastre”, a adăugat activistul creștin Daniil.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei nu au comentat, deocamdată, solicitările grupului de enoriași.

Amintim că Legea cu privire la egalitatea de șanse a fost adoptată de parlament pe 25 mai 2012.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?