Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Partidul Angelei Merkel a cîștigat alegerile din Germania

22 sep. 2013,, 21:26   Externe
3394 0
Foto: mignews.com
Cancelarul Angela Merkel a salutat duminică un "super rezultat" al partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), la alegerile legislative din Germania şi a promis "patru noi ani de succes", transmite Mediafax.

"Împreună vom face totul pentru ca cei patru ani care urmează să fie patru noi ani de succes pentru Germania", a declarat Merkel, în timp ce partidul său este posibil să fi obţinut majoritatea absolută în Bundestag, potrivit ultimelor informaţii.

Ea a calificat drept "super rezultat" scorul obţinut de partidul său, care totalizează, potrivit estimărilor televiziunilor germane, peste 42 la sută din voturi, şi le-a mulţumit alegătorilor pentru "încrederea excepţională".

Amploarea victoriei cancelarului i-ar permite să obţină chiar majoritatea absolută în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului, potrivit televiziunilor publice ARD şi ZDF.

La rîndul său, liderul social-democrat Peer Steinbruck, principalul rival al politicienei conservatoare, a afirmat că acum 'mingea se află în terenul lui Merkel' pentru a decide configuraţia viitorului guvern federal.

Pe locul al doilea după CDU-CSU se plasează, potrivit sondajelor, Partidul Social-Democrat (SPD), cu 26% din voturi, iar pe poziţia a treia stînga radicală - Die Linke, cu 8,5% din sufragii, urmată de Verzi - 8% din voturi. De asemenea, noul partid eurosceptic 'Alternativa pentru Germania' a fost votat de 4,9% din germani şi ar rata şi el, la limită, pragul necesar de 5% din voturi necesar pentru a avea acces în Bundestag.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?